PARTERAPI – GENFIND NÆRVÆR OG KÆRLIGHED I FORHOLDET

Parterapi er vejen til at genskabe et fundament af nærhed og kærlighed i jeres parforhold, uanset hvilke udfordringer I kæmper med.

I parterapien kan I genopdage de følelser, som oprindeligt bragte jer sammen. Samtidig skaber I bedre betingelser for en sund kommunikation i jeres forhold.

  • Er der gået sutsko i parforholdet?
  • Savner I intimitet og sex?
  • Eller har utroskab rokket ved tilliden?

I parterapien arbejder vi på at skabe de bedste betingelser for, at jeres kærlighed og lyst til at være sammen kan vokse sig stærk igen.

Hvordan får vi en god kommunikation i parforholdet?

Når par fra Sydsjælland, Lolland og Falster kommer i parterapi hos mig, er det ofte, fordi kommunikationen er gået skævt. I taler forbi hinanden – eller taler slet ikke sammen længere.

”Jeg føler, at jeg er mor for ham og savner en ligeværdig partner”.
”Hvis det ikke var for børnene, var vi gået fra hinanden for længst”.
”Vi har glemt at være kærester”.

Det er nogle af de scenarier, som jeg hører par fortælle om, når de beslutter sig for at gå i parterapi.

Hvordan forbedrer parterapi vores vanskelige samtale?

Kvaliteten i kontakten i jeres samtale har ofte ikke den langsomhed, ro og omhyggelighed, som er afgørende for at gøre en vigtig og vanskelig snak konstruktiv. Derfor er det min vigtigste opgave som parterapeut at hjælpe jer med at give samtalen den nødvendige kvalitet.

Hvad sker der undervejs i processen?

Udgangspunktet for samtalerne er de faktuelle konflikter, som I har i forholdet. I de fleste samtaler er I begge sammen med mig som parterapeut. Undervejs kan jeg også have samtaler med jer hver for sig.

I parterapien øver I jer i at:

  • skabe en bedre kontakt,
  • at markere grænser hos os selv,
  • at give udtryk for behov,
  • at fortælle hinanden, hvor vigtig vores partner er.

I kan få øvelser med hjem, så I kan træne den rolige og omhyggelige samtale, der er et fundament for at opdage hinanden igen og genskabe nærvær og kærlighed.

Hvor ofte skal vi i terapi?

I starten mødes vi som regel en gang om ugen, og efter de første 3-4 gange mødes vi hver anden eller tredje uge. De fleste forløb er på ca. 8-10 samtaler.

Hvad får vi ud af at gå i parterapi?

Efter forløbet vil I opleve, at I snakker mere og bedre sammen. I glæder jer sikkert til at komme hjem til hinanden og prioriterer at have tid sammen. I undgår ikke konflikter, men nu ved I, hvordan I kan håndtere dem. Konflikter bliver et udgangspunkt for, at I lærer hinanden endnu bedre at kende. Mange par oplever at føle sig nyforelskede igen efter forløbet.

Manglen på nærvær er kronisk – er der stadig håb for os?

Måske føles manglen på nærvær kronisk og fastlåst, hvis I som par har gået længe med uforløste konflikter. Det kan være næsten umuligt at forestille sig, at det nogensinde kan blive bedre. Men selv når nærvær, intimitet og seksualitet er fraværende, har jeg gode erfaringer med at kunne hjælpe gennem parterapi.

Kan vi komme videre fra utroskab?

Utroskab sårer og slår dybe skår i tilliden i et parforhold. Derfor er det vigtigt at gå varsomt frem, og det hjælper jeg med som erfaren parterapeut. Den ’svigtede’ part bærer ofte på stor vrede og sorg. Det kan være så vanskeligt at tilgive, at parforholdet er i fare for at gå i opløsning, hvis ikke I får hjælp til at tale om det.

Hvordan taler vi om utroskab?

Når utroskab kommer op til overfladen, er det vigtigt at komme i parterapi hurtigst muligt:

  • I øver jer i at genskabe tillid ved at tale om det, der er sket.
  • Den der har været utro, skal hurtigst muligt i forløbet svare åbent på alle spørgsmål.
  • Når der ikke er flere løgne og fortielser, kan tilliden igen gro frem.

Spørgsmål om utroskab kan både synes meningsløse og næsten selvskadende. Men for den svigtede part er det vigtigt at opnå følelsen af, at alt er fortalt, så der igen kan banes vej for tillid mellem jer.

”Vi har aldrig snakket så godt sammen som nu”.
”Jeg bliver pludselig opmærksom på, at vores forhold er værd at kæmpe for.”

Det er nogle af de oplevelser, som par i min praksis får i terapiforløbet.

“Det har været godt for os at snakke med Peter. Hjemme kunne vi kun finde ud af at skændes eller undgå hinanden. Peter hjalp os til igen at snakke sammen.”

Carsten og Lotte

“Vores forhold var ligesom gået i stå, vi snakkede ikke rigtigt sammen mere. Efter 3. samtale er vi igen begyndt at snakke sammen som vi gjorde før i tiden.”

Arne og Gretha

“Jeg have et kort sidespring og da min kone fandt ud af det, faldt min verden sammen. Jeg var kun optaget af hvordan jeg kunne bevise over for min kone, at jeg stadig elskede hende og at jeg var ked af at jeg havde misbrugt hendes tillid. Peter hjalp os på rette vej igen.”

Allan

Vil du vide mere om priser for terapi, booking mm.?

Et ‘partjek’ gavner alle forhold

Har I det godt sammen? Det går måske ‘meget godt’ og I er i bund og grund OK med jeres forhold. Vidste du, at et årligt partjek kan forbedre jeres parforhold markant?