PARTERAPI

Nærvær og kærlighed

I parterapi arbejder jeg på at give kærligheden mellem to mennesker og lysten til at være sammen de bedste betingelser, så det er kærligheden, der fylder og danner grundlag for samværet.

De fleste par som kommer i min praksis, kommer for at få afklaret eller nuanceret en problemstilling.

Det kan være sammenbragte familier med en travl hverdag og med flere børn med modsatrettede behov og ønsker, hvor det er vanskeligt at være den ansvarlige forældre man drømmer om at være.

Andre kommer fordi kontakten og nærværet ikke har den kvalitet, de ønsker, og parret vælger sammen at søge terapi med et ønske om at forbedre netop kontakten og nærværet.

Nogle par har inden de søger parterapi haft problemer eller konflikter, disse har som regel eksisteret i nogen tid, og begge parter er efterhånden opslidte af konflikter, og der er kort vej til frustration og/eller opgivelse. Man har ofte prøvet at løse problemerne og nå hinanden, men har i stedet fået flere konflikter og skænderier eller større og større afstand, dårligere sexliv eller oplevet større tab af fortrolighed og nærhed.

Enkelte par har gået så længe med de uforløste konflikter at manglen på nærvær er blevet kronisk og fastlåst, nærvær, intimitet og seksualitet er helt fraværende i forholdet. Også sådanne par har jeg gode erfaringer med at hjælpe i parterapien.

Kvalitet i kontakten i parrets samtale har ofte ikke den langsomhed, ro og omhyggelighed, som er så afgørende for at gøre en vigtig og vanskelig snak konstruktiv. Min vigtigste opgave er her derfor selv at være nærværende og hjælpe til at give samtalen den nødvendige kvalitet.