FAMILIETERAPI

Kærligheden er drivkraften

I familieterapien er det kærligheden og de kærlige relationer, der er udgangspunktet for terapien, for forandringer og for udvikling.

Også når de kærlige følelser kan være svære at få øje på – når magtesløsheden, frustrationen, vreden eller de sårede følelser fylder, og handlingerne derfor kan forekomme eller være kærlighedsløse.

Forældrene bærer ansvaret for kvaliteten af samværet.

Det er altid forældrene der bærer ansvaret for kvaliteten af samværet.

Det er derfor en rigtig, ansvarsfuld og kærlig handling at invitere sin familie med i terapi, hvis der er familiemedlemmer der ikke trives, eller hvis der er elementer i familielivet, der har brug for at blive talt om og måske handlet på.

Temaer i familieterapi:

Grunden til at familier vælger et forløb i familieterapi kan være mange, men typisk gælder det, at vanskelighederne er blevet så store og vanskelige at tale om, at hjælp til samtalen er påkrævet. Temaerne kan være trivsel efter skilsmissen, livet i en sammenbragt familie, psykiske udfordringer, sorg ved dødsfald eller sygdom, relationelle vanskeligheder mellem søskende og alt muligt andet som påvirker familiens trivsel.

Når en familie bliver opløst pga skilsmisse, kan familieterapi også være en mulighed og et sted hvor familien bliver hjulpet gennem krisen og får hjælp til at lytte til hinanden i en svær tid. Og forbereder forældrene til det nye samarbejde som skilsmisseforældre.