Den nye sammenbragte familie starter med bruddet af det tidligere forhold og de bristede drømme. Noget af det vigtigste man kan få talt om, mens man indstiller sig på at lave den sammenbragte familie er, hvordan livet var, før man kom ind i billedet hos hinanden. Det er vigtigt at få mærket efter, om man for alvor kan rumme, at der har været andre kærlighedspartnere før en, og at den anden forælder vil komme til at være del af det fælles liv fremover.

Det er især vigtigt, at man ikke kun ønsker at høre, hvor godt det er at være sluppet af med den gamle partner og alle de dårlige ting der var i det gamle forhold. Det er nemlig også vigtigt at hører om alle de gode ting der var og som gjorde kærligheden muligt.

Det svære er at høre om, hvordan den anden var et godt menneske, en man kunne elske og ønskede at få børn med. Og hvad man stadig sætter pris på, hos vedkommende. Kan man bære, at ens nye elskede har været hengiven, lykkelig og fuld af tro på en fælles fremtid med en anden? Sådan har det været – der har været smukke øjeblikke, nærhed og intimitet og ingen drømme om, at på et tidspunkt møder jeg en anden, den rigtige for mig.

Det er en af de vigtigste forudsætninger for en ny familie, at ingen skal fornægte sin historie. Det er ikke sundt for nogen at skulle lyve om, at man har elsket før. Vi har alle en kærlighedshistorie, fra de første kærester i børnehaven eller skolen, over de intense forelskelser som ung, til de mere modne kærlighedsforhold som voksen. At skulle nægte det, henviser nogle vigtige livserfaringer og følelser til et liv i det skjulte, og giver næring til mistillid og jalousi.

Hos Peters familie og parterapeutiske klink kan man få hjælp og støtte til at komme i gang med det nye forhold og få aftalt nogle gode rammer for den nye familie.